ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul European a votat pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

19:38 | 14.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Consiliul European a votat astăzi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Decizia vine după ce pe 8 noiembrie curent, Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

În iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Autorităților de la Chișinău le-au fost înaintate nouă condiționalități pentru a trece la următoarea etapă de aderare - cea a negocierilor. În toamna anului curent, a fost evaluat nivelul de realizare a recomandărilor Comisiei Europene, succedat de decizia privind începerea negocierilor pentru aderarea la UE.

img23010177

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!