ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Nişcani, Călăraşi vor avea acces la sistemele centralizate de canalizare

12:23 | 15.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a organizat ieri o ședință de recepție a lucrărilor de construcţie a rețelei de canalizare în satul Nișcani, Călarași. Acestea au fost efectuate în cadrul proiectului regional de îmbunătățire a nivelului de trai în localitățile raioanelor Călărași și Strășeni, prin asigurarea accesului populației la sistemele centralizate de canalizare, transmite MOLDPRES.

Executarea lucrărilor recepționate reprezintă construcția a două stații de pompare a apelor uzate, peste 3 km de rețea de canalizare gravitațională și aproape 1,5 km de rețea de canalizare sub presiune, precum și dotarea cu două generatoare performante.

„Acești indicatori tehnici reprezintă o contribuție semnificativă la îmbunătățirea vieții locuitorilor din Nișcani, asigurându-le un acces îmbunătățit la servicii de calitate de utilitate publică. Membrii comisiei de recepție au inspectat cu atenție lucrările și au confirmat calitatea acestora. De asemenea, s-a remarcat implicarea și conlucrarea eficientă a autorităților locale, care au contribuit la realizarea proiectului în termen”, estimează ADR Centru.

Investiția în infrastructura de canalizare, în valoare de peste 12,5 milioane de lei  (625 mii de euro), a fost acoperită din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală. Această inițiativă nu doar îndeplinește obiectivele naționale privind asigurarea localităților cu sisteme de canalizare, ci și susține regionalizarea serviciilor de Apă-Canal, potrivit sursei citate.

img23010204

img23010204

img23010204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!