ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sângerei a fost salvat un bursuc capturat ilegal

11:17 | 19.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Inspectorii de mediu din Sângerei au desfășurat ieri o operațiune pentru salvarea unui bursuc capturat ilegal în localitatea Izvoare, transmite MOLDPRES.

„În colaborare cu angajații Inspectoratului de Poliție Sângerei, a fost desfăşurată o acțiune de localizare a contravenientului responsabil pentru capturarea ilegală a bursucului, acesta abandonând atât prada, cât și sculele folosite în capturare. După o investigație desfășurată de reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, s-a luat decizia de a elibera animalul înapoi în habitatul său natural”, potrivit Inspectoratului pentru Protecţia Mediului (IPM).

Ecologiştii afirmă că capturarea ilegală a acestor specii vulnerabile poate avea consecințe grave asupra ecosistemului local și poate afecta echilibrul natural.

img23010296

img23010296

img23010296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!