ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Floreşti, pe malurile Răutului, au fost depistate 65 de lebede moarte

10:41 | 20.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul pentru Protecţia Mediului (IPM) a anunţat astăzi despre 65 de cadavre de lebede găsite pe malurile râului Răut, transmite MOLDPRES.

„Inspectorii de mediu din Florești au desfășurat o operațiune de colectare în comun cu administrația publică locală, Stația Sanitar-Epidemiologică Florești, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Descoperirea a constat în 65 de cadavre de lebede găsite pe malurile râului Răut, în sectorul Lunga-Bahrineşti din raionul Florești”, indică IPM.

Cazul, documentat de experți și autorități, a fost probat cu imagini de la fața locului, prelevări și declarații ale specialiștilor, sugerând ipoteza că gripa aviară ar putea fi cauza acestor decese.

Autoritățile locale au format o echipă de intervenție pentru a gestiona situația și a lua măsuri preventive. Investigația pe acest caz continuă, locuitorii din zona sunt sfătuiți să evite contactul cu lebedele moarte și să raporteze autorităților locale orice observații sau simptome neobișnuite la păsări.

Ieri, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a avertizat asupra unor cazuri de gripă aviară, depistate în câteva raioane din ţară şi a venit cu recomandările de rigoare.

img23010322

img23010322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!