ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două noi grupe de creșă au fost inaugurate în instituțiile de educație timpurie din Trușeni, Chișinău

10:39 | 27.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Două noi grupe de creșă au fost inaugurate în instituțiile de educație timpurie nr. 1 și nr. 2. din comuna Trușeni, municipiul Chișinău. Proiectul a beneficiat de o investiție în valoare de 322 mii de lei (16 mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES. 

Astfel, cele două grădinițe din Trușeni au fost transformate în spații moderne și sigure, contribuind astfel la asigurarea unui mediu propice dezvoltării copiilor. Scopul principal al proiectului a fost crearea a două grupe de creșă, oferind astfel posibilitatea integrării sociale și educaționale a 40 de copii, cu beneficii directe asupra familiilor acestora.

De asemenea, prin proiecte similare se preconizează extinderea facilităților pentru educația timpurie, având în vedere obiectivul de reintegrare a părinților în câmpul muncii. 

Programul guvernamental „Servicii de îngrijire pentru copii cu vârsta până la 3 ani” include 22 de proiecte. Acestea au drept obiectiv creșterea ratei de încadrare în creșe a copiilor de până la 3 ani cu cel puțin 30% până în anul 2026. Până în prezent, proiecte similare au fost finalizate în 13 localități.

img23010458

img23010458

img23010458

img23010458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!