ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alocațiile pentru veterani vor fi majorate

13:47 | 28.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat, în prima și a doua lectură, un proiect de lege prin care statul sporește susținerea oferită pentru veterani și pentru familiile acestora, comunică MOLDPRES.

Respectiv, veteranii de război care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, persoanele care au luptat în Afganistan, participanții la cel de-al Doilea Război Mondial, precum și persoanele au rămas cu dizabilități în urma acestor conflicte, vor primi alocații mai mari cu 250 de lei, de la 1 ianuarie 2024.

De majorare vor beneficia și soții veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, precum și unul dintre părinții participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova. Pentru alocațiile majorate, în bugetul de stat pe anul 2024 vor fi alocate 82 de milioane de lei.

De prevederile aceste inițiative legislative vor beneficia 26 910 persoane.

img23010503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!