ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A încetat din viaţă legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer

19:11 | 08.01.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 8 ian. /MOLDPRES/. Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat luni seară că a încetat din viaţă, la vârsta de 78 de ani, legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Federaţia menţionează că tragicul anunţ a fost făcut de familia acestuia.

În vara anului trecut, Lothar Matthaeus anunţa că sănătatea legendarului fost fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer nu este una bună.

Beckenbauer a câştigat Cupa Mondială, atât ca jucător, în 1974, cât şi ca antrenor, în 1990, când Matthaeus era căpitanul echipei. El a fost căpitan al naţionalei RFG în anii 1970, selecţioner al Germaniei (1984-1990) şi fost director al clubului Bayern Munchen în anii '90.

''Franz a spus întotdeauna că cel mai important lucru în viaţă este sănătatea. Nu o are (bună) în acest moment'', a spus atunci Matthaeus, la RTL.

Matthaeus a confirmat că Beckenbauer nu a fost prezent, din motive de sănătate, la reuniunea câştigătorilor Cupei Mondiale 1990, desfăşurată în iulie 2023, în Bavaria.

Franz Beckenbauer, care a împlinit 78 de ani pe 11 septembrie, nu a mai apărut în viaţa publică în ultimii ani.

''Îi dorim cu toţii multă sănătate şi să revină la energia pe care o avea. Îi urăm să se facă bine, aceasta este cea mai mare dorinţă'', transmitea, la acea vreme, Lothar Matthaeus.

Beckenbauer nu a putut călători în Brazilia pentru funeraliile prietenului său Pele la începutul lui 2023.

''Mi-ar plăcea să merg, dar, din nefericire, sănătatea mea nu îmi permite un zbor atât de lung. Îmi voi însoţi prietenul cu inima în ultima sa călătorie'', declara Kaiserul atunci pentru Bild am Sonntag.

img24000095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!