ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alți doi sportivi moldoveni se află la începutul acestui an în fruntea clasamentului mondial

09:32 | 18.01.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. După judocanul Denis Vieru și luptătoarea Anastasia Nichita, alți doi sportivi moldoveni se află la începutul acestui an în fruntea clasamentul mondial la probele la care evoluează. Aceștia sunt canoiștii Elena Glizan și Serghei Tarnovschi, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, canoista Elena Glizan a început anul 2024 în postul de lider al clasamentul mondial în proba de 1000 de metri. Cu un total de 180 de puncte, ea le-a devansat pe Zsofia Kisban din Ungaria și pe Maria Brovkova din Kazahstan. Elena Glizan se află în fruntea clasamentului și la proba pe distanța de 5000 de metri. Ea ocupă locul II cu un total de 204 puncte.

Tot pe treapta a doua a clasamentului mondial a început anul 2024 și Serghei Tarnovschi. Medaliatul cu bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri se află pe locul secund în această probă cu 254 de puncte.

Trei din cei șapte sportivi calificați până acum la Jocurile Olimpice de la Paris sunt la proba de canoe. E vorba de Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu.

img24000312

img24000312

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!