ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va reabilita în acest an două poduri de la Bălţi

08:56 | 19.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Două poduri avariate de la Bălți vor fi reabilitate până la finele acestui an. Detaliile lucrărilor au fost examinate de directorul adjunct al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), Vlad Lupu, împreună cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care au efectuat ieri o vizită de lucru la faţa locului, transmite MOLDPRES.

Potrivit drumarilor, podul peste râul Răut și pasajul peste Calea ferată, sunt de o importanță strategică, ambele fiind parte  a centurii municipiului Bălţi. Acestea au fost date în exploatare la începutul anilor 70’, iar în urma constatării deteriorărilor semnificative care prezintă pericol, se impune necesitatea stringentă a reabilitării.

„Ne-am asigurat ca în perioada reabilitării, circulația să fie redirecționată, iar drumarii vor lucra în mai multe schimburi astfel încât termenul de implementare să fie de un an și nu de doi, cum era prevăzut inițial în contract”, a explicat Andrei Spînu.

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent, asigură ASD.

img24000344

img24000344

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!