ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgarii din Taraclia sărbătoresc Boboteaza

16:12 | 19.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Boboteaza. Pentru bulgarii basarabeni, Boboteaza este una dintre principalele sărbători ortodoxe, transmite BTA.

Cu această ocazie, credincioșii s-au adunat la Biserica Sfântul Gheorghe Biruitorul din orașul Taraclia pentru a sfinți apa și a se ruga pentru sănătate, prosperitate și iubire.

Se crede că în noaptea de Bobotează apa dobândește proprietăți miraculoase și devine vindecătoare. În ajunul sărbătorii, 18 ianuarie, se stabilește un post strict. În această zi, Biserica comemorează că Isus Hristos a luat calea slujirii oamenilor.

Conform învățăturii, fiul lui Dumnezeu a fost botezat în apele râului Iordan. De obicei, după liturghia solemnă din biserică, preoții efectuează o ceremonie de sfințire a apei în lacul central din parcul orașului, iar cei care doresc se pot arunca în apă. Anul acesta însă, credincioșii din Taraclia nu vor avea această posibilitate.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img24000369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!