ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opera Națională readuce în scenă spectacolul ”Spărgătorul de nuci”

13:42 | 22.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc pe 24, 26 și 28 ianuarie, la ora 18.00, spectacolul ”Spărgătorul de nuci”, balet clasic în două acte de Piotr Ceaikovski, informează MOLDPRES.

Interpretează: soliștii de balet, trupa de balet și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Dirijor: Svetlana Popov, Artistă a Poporului. Conducător al trupei de balet, coregraf coordonator: Anastasia Homițcaia, Artistă a Poporului. Libretto: Iurii Grigorovici. Scenariu: Marius Petipa. Coregrafie: Iurii Grigorovici (Moscova). Scenografie: Semion Virsaladze (Moscova).

Potrivit organizatorilor, baletul clasic "Spărgătorul de nuci" este o bijuterie a artei scenice, considerat unul dintre cele mai iubite și celebre spectacole de acest gen. Povestea fermecătoare, inspirată de basmul lui E.T.A. Hoffmann și adaptată de Alexandre Dumas, prinde viață într-o interpretare captivantă sub îndrumarea celebrului coregraf, Iurii Grigorovici.

"Spărgătorul de nuci" este sinonim cu sărbătorile de iarnă, cu tradiția și eleganța baletului clasic. Acest spectacol atemporal a câștigat inimile publicului din întreaga lume și a devenit o parte esențială a sezonului festiv. Coregrafia expresivă a lui Grigorovici și muzica impresionantă a lui Ceaikovski transformă această poveste într-o experiență artistică ce rămâne vie în memoria spectatorilor.

Joi, 25 ianuarie, la 19.00, Teatrul Național de Operă și Balet va găzdui un concert cu genericul ”Corason Latino”. Pe scenă vor evolua: Ansamblurile "Danny Mazo" (Columbia), ”Art Studio Repede”, Natalia Duminică (cu dansuri spaniole) și interpretul Pepe (România).

img24000401

img24000401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!