ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 48 mii de cetățeni au primit ajutor financiar suplimentar în perioada rece a anului

13:31 | 23.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Peste 48 mii de cetățeni eligibili pentru măsurile suplimentare de suport în perioada rece a anului au primit ajutoare bănești, informează MOLDPRES.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a îndemnat persoanele care au fost notificate că transferul în numerar a fost efectuat și încă nu au ridicat banii să se adreseze la oficiul poștal din localitate până la sfârșitul lunii.

Programul prevede acordarea unui suport financiar unic, în mărime de 3000 sau 5000 de lei (circa 250 de euro), pentru următoarele categorii: pensionari născuți până în anul 1945, care au pensia mai mică de 3 000 de lei; familii care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe; familii cu persoane cu dizabilități încadrate în serviciul social „Asistență personală”; femei care alăptează, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-13 luni, beneficiare de ajutor social începând cu luna octombrie 2023.

Programul de măsuri suplimentare de suport pentru populația vulnerabilă în perioada rece a anului a fost lansat în decembrie 2023 de MMPS, în parteneriat cu agențiile ONU.

Pentru informații suplimentare despre măsurile suplimentare de sprijin al populației vulnerabile în perioada rece a anului, persoanele pot suna la linia fierbinte a Programului Alimentar Mondial: 0 8001 08 90.

img24000434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!