ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 19 mai, în satul Sagaidac, raionul Cimișlia, vor avea loc alegeri locale noi

15:39 | 23.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 19 mai curent alegeri locale noi pentru funcția de primar în satul Sagaidac, raionul Cimișlia, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, vacanța funcției a intervenit în urma cererii de demisie înaintată de către primarul ales la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Totodată, pe data de 19 mai curent, vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor sătești în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia și Chioselia Rusă, UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și al orașului Bucovăț, raionul Strășeni.

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

img24000440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!