ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

48 de rapoarte au fost prezentate anul trecut Parlamentului de către autoritățile publice

11:31 | 24.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 48 de rapoarte au fost prezentate anul trecut Parlamentului de către autoritățile publice. 13 rapoarte au fost examinate în cadrul ședințelor plenare, iar, urmare a dezbaterii acestora, au fost adoptate zece hotărâri ale Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, este vorba despre Raportul anual privind respectarea drepturilor şi libertăților omului în Republica Moldova; rapoartele anuale de activitate a Consiliului Audiovizualului, Consiliului Concurenței, furnizorului public de servicii media Compania „Teleradio-Moldova”. Totodată, 18 rapoarte au fost examinate de comisiile parlamentare.

În conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului, Guvernul, Curtea de Conturi, Centrul Național Anticorupție, precum și alte autorități publice sunt obligate să prezinte Legislativului rapoarte anuale de activitate sau rapoarte referitoare la alte subiecte ce vizează domeniul lor de competență.

Bilanțul statistic al procesului legislativ mai arată că, pe parcursul anului trecut, deputații au prezentat 364 de amendamente la proiectele de lege din diferite domenii, mai mult cu 39 de amendamente decât în anul 2022. Cele mai multe amendamente au fost prezentate de deputații Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 291. Membrii Fracțiunii „Blocul Comuniștilor și Socialiștilor” au prezentat 60 de amendamente, iar deputații neafiliați – 13 amendamente.

img24000462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!