ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Criuleni a fost dejucat un plan de braconaj masiv

11:35 | 24.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Un plan de amploare, pus la cale de braconieri piscicoli din Criuleni, a fost dejucat de inspectorii de mediu din localitate, transmite MOLDPRES cu referire la Inspectoratul pentru Protecţia Mediului (IPM).

Informațiile cu privire la instalarea ilegală a plaselor de pescuit în zona amonte de gura de vărsare în râul Nistru au fost aduse la cunoștința Inspectoratului pentru Protecția Mediului, prin intermediul rețelelor de socializare.

„Inspectorii de mediu au organizat o razie, unde au descoperit și scos de sub gheață două plase de pescuit, cu o lungime totală de 40 de metri. Ustensilele de pescuit ridicate în cadrul operațiunii vor fi predate la depozitul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, marcând astfel un alt pas important în lupta pentru conservarea biodiversității și menținerea echilibrului ecologic al râurilor din zonă”, explică sursa citată.

„Această acțiune demonstrează hotărârea noastră fermă de a combate activitățile ilegale care pun în pericol resursele naturale. Colaborarea cu comunitatea și folosirea informațiilor din mediul online au jucat un rol esențial în acest succes”, rezumă IPM.

img24000464

img24000464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!