ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a fost decorat cu „Ordinul Republicii”

13:32 | 24.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a fost decorat astăzi cu „Ordinul Republicii”. Distincția a fost oferită de șeful statului Maia Sandu, „în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a R. Moldova și contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la UE”, informează MOLDPRES.

În cadrul ceremoniei oficiale, șefa statului Maia Sandu a menționat că vicepremierul Nicu Popescu este cel mai remarcabil ministru al Afacerilor Externe pe care țara noastră l-a avut până acum.

„Îmi exprim recunoștința pentru tot ce ați realizat și pentru contribuția majoră în procesul de aderare a țării noastre la UE. În timpul mandatului dumneavoastră au fost obținute rezultate extraordinare în domeniul diplomatic. Ați reușit să construiți relații solide cu țări puternice. La preluarea mandatului, R. Moldova era izolată din punct de vedere diplomatic, iar profesionalismul și calitățile umane pe care le dețineți ne-au ajutat enorm în stabilirea acestor relații internaționale. În procesul de aderare la UE, ați depus foarte multă muncă pentru ca țara noastră să fie pregătită. Sunt sigură că o să rămâneți alături de noi în continuare pentru că deocamdată nu am atins obiectivul final pe calea aderării europene”, a afirmat Maia Sandu.

La rândul său, vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit președintelui pentru înalta apreciere a activității sale. „Vă mulțumesc enorm pentru încrederea acordată. Voi fi alături de echipă și este o onoare pentru mine să rămân la fel de atașat reformelor. Voi continua să fac tot posibilul ca proiectele lansate să continue pentru aducerea țării noastre în Uniunea Europeană”, a spus Nicu Popescu.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și-a anunțat în această dimineață demisia. Oficialul a menționat că „a îndeplinit obiectivele stabilite la începutul mandatului”.

Nicu Popescu își va exercita mandatul până la data de 29 ianuarie curent. Ulterior, postul va fi preluat, după depunerea jurământului săptămâna viitoare, de către Mihail Popșoi, care este în prezent vicepreședinte al Parlamentului. La fel, Cristina Gherasimov va fi numită în funcția de ministru pentru Afaceri Europene.

img24000472

img24000472

img24000472

img24000472

img24000472

img24000472

img24000472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!