ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului Igor Grosu va participa la reuniunea comisiilor juridice care va avea loc în România

15:10 | 24.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepreședintele Senatului României, Virgil Guran, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk vor participa în perioada 24-26 ianuarie, în România la reuniunea comisiilor parlamentare juridice, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, evenimentul va reuni reprezentanți ai instituțiilor juridice din cele 3 țări, magistrați și avocați, diplomați, iar dezbaterile vor fi împărțite pe mai multe sesiuni de lucru.

Conform sursei citate, scopul ședinței comune este de a aduce cele trei țări la aceeași masă de discuții, pentru a analiza aspectele relevante în procesul de preaderare la Uniunea Europeană.

În cadrul ședinței se va discuta despre recomandările ce vizează domeniul justiției și funcționarea sistemului judiciar, propuse în procesul de negociere a Republicii Moldova și a Ucrainei în contextul aderării la Uniunea Europeană.

Urmare a ședinței comune va fi adoptată și o declarație care vizează cooperarea dintre R. Moldova, Ucraina și România în domeniul reformării justiției și combaterii corupției.

img24000478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!