ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anul trecut, comisiile parlamentare au aprobat circa 2 000 de rapoarte și avize

09:30 | 25.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului trecut, cele 11 comisii permanente ale Parlamentului s-au convocat în 436 de ședințe. În cadrul acestora, deputații au aprobat 859 de rapoarte și corapoarte și 1 107 avize, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, cele mai multe ședințe au fost organizate de Comisia juridică, numiri și imunități - 67. Comisia politică externă și integrare europeană s-a convocat în 51 de ședințe, iar Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia economie, buget și finanțe au desfășurat câte 50 de ședințe.

Totodată, cele mai multe rapoarte și corapoarte, 248 la număr, au fost aprobate la ședințele Comisiei economie, buget și finanțe. Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană au aprobat 74 de rapoarte și 82 de corapoarte, iar membrii Comisiei juridice, numiri și imunități - 151 de rapoarte și corapoarte. Cele mai multe avize au fost examinate de Comisia administrație publică și dezvoltare regională – 203 avize, de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică - 178 și de Comisia protecție socială, sănătate și familie - 169 de avize.

Comisiile permanente sunt organe de lucru ale Parlamentului care se aleg pe întreaga durată a legislaturii, iar componența nominală a acestora se stabilește ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament. Comisiile examinează proiecte de acte şi propuneri legislative în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor, efectuează anchete parlamentare, dezbat şi hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv la solicitarea președintelui Parlamentului sau a vicepreședinților.

img24000497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!