ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a susținut un discurs la sesiunea de iarnă a APCE

13:40 | 25.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi și-a exprimat recunoștința față de sprijinul acordat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) în parcursul european al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul sesiunii de iarnă a APCE, care se desfășoară în perioada 22-26 ianuarie, la Strasbourg, comunică MOLDPRES.

În discurs, vicepreședintele Legislativului s-a referit la subiectul „Globalizarea în timp de criză și război: rolul Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei”. Oficialul a remarcat necesitatea ca resursele financiare confiscate de jurisdicțiile occidentale în cadrul aplicării sancțiunilor să fie utilizate pentru a ajuta Ucraina.

„Este timpul ca statele membre ale OCDE și toate țările democratice, bazate pe supremația legii, să se asigure de stabilirea unor reparații preventive și ca cele 300 de miliarde de euro, actualmente confiscate de jurisdicțiile occidentale, să fie folosite cu pricepere în Ucraina, pentru a apăra țara de bombardamentele și suferința îngrozitoare pe care le îndură zi de zi, azi, ieri și, din păcate, cel mai probabil, și mâine. Sprijinirea Ucrainei este cea mai bună investiție într-o Europă pașnică, prosperă și stabilă”, a adăugat Popșoi.

El a dat asigurări că Republica Moldova va continua să acorde asistență femeilor, copiilor și bătrânilor care au ajuns în țara noastră în căutarea unui refugiu. Vicepreședintele Parlamentului a menționat că este ultima sesiune APCE la care participă în calitate de membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova, fiind desemnat ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

img24000506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!