ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anul trecut, polițiștii au ridicat circa 2 500 de arme

13:51 | 25.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Anul trecut, polițiștii au ridicat circa 2 500 de arme, dintre care 57 deținute ilegal, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), o persoană poate fi autorizată să procure și să dețină cel mult 12 arme de foc și un număr nelimitat pentru colecționarii de arme, cu respectarea regulilor de securitate.

Totodată, oamenii legii au solicitat ca persoanele să nu poarte armele la ei când sunt în stare de ebrietate; să nu poarte armele la întruniri sau alte măsuri în masă; să nu fie admis accesul la arme a membrilor familiei, rudelor, oaspeților sau altor persoane străine și să nu lase armele în genți, mașini sau în alte locuri fără supraveghere.

De asemenea, IGP a reiterat că, în conformitate cu prevederile Legii privind regimul armelor şi al munițiilor, persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia să se prezinte la poliție pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deținerea ori portul şi folosirea armelor.

La fel, persoana care predă benevol arma de foc, munițiile sau mijloacele explozive, pe care le-a păstrat ilegal, este eliberată de răspundere penală sau contravenţională.

img24000508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!