ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European”: Locuitorii din comuna Dărcăuți, raionul Soroca beneficiază de acces la apă potabilă

09:00 | 26.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Locuitorii din comuna Dărcăuți, raionul Soroca beneficiază de acces la apă potabilă, după ce a fost finalizat proiectul de construcție a sistemelor interne de aprovizionare cu apă. Lucrările au fost efectuate în cadrul unui proiect inclus în Programul „Satul European”, transmite MOLDPRES.

Inițiativa a beneficiat de o investiție de peste nouă milioane de lei (450 de mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Prin implementarea proiectului, au fost construiți peste 17 kilometri de sistem de apeduct. De asemenea, au fost realizate 406 conectări individuale, asigurându-se astfel că atât gospodăriile rezidențiale, cât și agenții economici și instituțiile publice din comună, beneficiază de apă potabilă.

Astfel, circa 1200 de locuitori, precum și șase instituții publice, au acum acces la apă.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, până în prezent, în 64 de localități din țară au fost construite sisteme de apeduct și canalizare prin intermediul Programului „Satul European”. Pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, au fost aprobate 155 de proiecte dintr-un total de 497. Dintre acestea, 279 au fost deja finalizate. Termenul de realizare a tuturor proiectelor s-a prelungit până la sfârșitul lunii iunie curent.

img24000528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!