ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor privind amalgamarea localității Floreni cu Sângera

15:10 | 26.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi grupul de inițiativă, în număr de 32 de persoane, pentru colectarea semnăturilor în vederea inițierii procedurii de amalgamare voluntară a satului Floreni din raionul Anenii Noi cu orașul Sângera din municipiul Chișinău, informează MOLDPRES.

În urma examinării documentelor, Comisia a stabilit că procedura de constituire a grupului de inițiativă a fost realizată cu respectarea cerințelor legale.

„Până la data de 26 martie curent, grupul de inițiativă va colecta semnăturile a cel puțin 10% din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază în satul Floreni, raionul Anenii Noi, ceea ce constituie un număr de 330 din cei 3 294 de alegători”, a precizat CEC.

Comisia va oferi membrilor grupului de inițiativă legitimații și liste de subscripție pentru colectarea semnăturilor.

img24000544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!