ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert "De ziua lui Mozart" va avea loc la Sala cu Orgă

15:40 | 26.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Un concert, dedicat împlinirii a 268 de ani de la naşterea celebrului compozitor german şi austriac, Wolfgang Amadeus Mozart, va avea loc la Sala cu Orgă din Chişinău sâmbătă, 27 ianuarie, la ora 18.30, informează MOLDPRES.

În cadrul spectacolului muzical, cu genericul "De ziua lui Mozart", vor evolua Orchestra Naţională de Cameră, prim-dirijor - Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, soliista Vera Karner, clarinet (Austria). În program: Divertismentul în Fa major, KV 138, Misa în Do major, KV 167 (”Missa in Honorem Sanctissimae Trinitatis”) – premieră și Concertul de clarinet în La major, KV 622.

Duminică, 28 ianuarie, la 16.00, Sala cu Orgă va oferi publicului un concert pentru copii și părinți cu genericul ”Sonata Lunii – Beethoven și Mozart la Viena”. Vor participa: Corul Școlii de muzică ”Eugen Doga”, elevii Liceului de Muzică ”Ciprian Porumbescu”, ai Școlii de Arte ”V. Poleacov” și studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Dirijor – Igor Ersa. Prezintă Irina Martîniuc.

W. A. Mozart s-a născut la 27 ianuarie 1756 la Salzburg, a fost unul dintre cei mai prodigioşi şi talentaţi creatori în domeniul muzicii clasice. 

Sâmbătă, 27 ianuarie, la 19.00, Thne Motans revine pe scena Palatului Național ”Nicolae Sulac” cu un concert ca un poem la nesfârșit. Potrivit organizatorilor, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști originari din Moldova, The Motans, revine cu un eveniment solo la Chișinău. Cu peste 700 de milioane de stream-uri pe toate platformele, sute de concerte și 3 albume lansate, The Motans este unul dintre cei mai de succes artiști din România și R. Moldova. Piesele sale sunt printre cele mai îndrăgite și ascultate de fanii vorbitori de limba română de pretutindeni, motiv pentru care de la apariția sa a ajuns în topurile celor mai ascultați artiști aproape cu fiecare lansare. Printre cele mai cunoscute lansări se numără „Supererou", „Versus", „Tare” o colaborare cu INNA, dar și „În golul tău", una dintre cele mai sincere și autentice scrisori de dragoste pe care mulți ar fi vrut să o scrie. 

Duminică, 28 ianuarie, la 19. 00, Palatul Național ”Nicolae Sulac” va găzdui un concert susținut de Nino Katamadze, formația ”Insight” și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”,  dirijor -Nikoloz Rachveli (Georgia). Nino Katamadze este prima voce a Georgiei, o cântăreață de renume mondial ale cărei spectacole fac mereu sala plină. Opera lui Nino este un amestec unic de voce, muzică și plasticitate, un amestec de jazz și blues, rock, psihedelic și world music. Nino cântă în georgiană, dar limba ei principală este muzica. Este ca și cum ți-ar citi gândurile și ți-ar răspunde în propria ei limbă. "Singura limbă universală pe care toată lumea o înțelege și care nu are nevoie de traducere, această limbă este creativitatea”, spune Katamadze.

img24000545

img24000545

img24000545

img24000545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!