ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” a montat spectacolul ”Poveste de Crăciun”

18:13 | 26.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Spectacolul ”Poveste de Crăciun” după un text de Charles Dickens, regia și adaptarea scenică – Serghei Chiriac, va avea loc duminică, 28 ianuarie, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco”. Premiera spectacolului a avut loc la 15 decembrie 2023, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul „Poveste de Crăciun” este dedicat tuturor celor care cred în povești. În pragul sărbătorilor de Crăciun, Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârcit și obsedat de profit, este vizitat de trei Spirite, care îi invocă trecutul, prezentul și viitorul înspăimântător, care îl așteaptă dacă va continua să fie lacom, insensibil și lipsit de compasiune. Spiritele îl ajută pe Scrooge să înțeleagă deșertăciunea agonisirii fără sfârșit a bunurilor și să devină conștient de povara păcatelor sale. Transformarea interioară a lui Scrooge îl apropie de oameni, iar iertarea și generozitatea îl eliberează de cătușele sufocante ale avuției – iată un adevărat miracol care se petrece în noaptea de Crăciun.

În aceeași zi, la 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va oferi publicului  spectacolul ”Spărgătorul de nuci”, balet clasic în două acte de P. I. Ceaikovski, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Capcana” după „Fuga” de Mihail Bulgakov, scenariu și regie - Petru Hadârcă, Teatrul Fără Nume - "Boeing-Boeing" de Marc Camoletti în regia lui Mihai Țărnă, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” - spectacolul ”Pasiunea Maddalenei” de Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț, iar la 19.00, Teatrul ”Luceafărul” - spectacolul de teatru documentar „1946” în regia lui Slava Sambriș, după „Cartea Foametei” de Larisa Turea, și Teatrul ”Geneza Art”, la Centrul ”Mediacor” – spectacolul ”Surorile Boleyn” și ”Elisabeta” în regia Danielei Burlaca.

img24000548

img24000548

img24000548

img24000548

img24000548

img24000548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!