ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O biserică catolică din Istanbul a fost atacată de persoane înarmate

12:59 | 28.01.2024 Categorie: Externe

Ankara, 28 ian. /MOLDPRES/. Cel puţin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică, au informat autorităţile turce, transmit EFE şi AFP, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

Două persoane mascate au atacat duminică biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, făcând un mort, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

"Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. "A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm energic acest act laş", a adăugat Yerlikaya.

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit.

Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia.

img24000571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!