ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Tatiana Lazăr

10:31 | 29.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc marți, 30 ianuarie, la ora 18.30, monospectacolul ”Dragoste la pachet” de Tatiana Lazăr, în regia Olesei Sveclă. Rolul va fi interpretat de autoare, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, actrița Tatiana Lazăr a menționat că spectacolul este un omagiu adus mamelor care muncesc peste hotare. „Nimănui n-o să spui câtă frică, câtă foame, cât frig ai tras în Italia. Pentru că nu asta așteaptă ei de la tine. Ești privită cu invidie! Ți-a mers! Ești legalizată! Faci bani! Iar tu vei zâmbi și vei spune că tare-i frumos în Italia”, mărturisește actrița, care s-a întors acasă după 12 ani lucrați în Italia.

În context, regizoarea Olesea Sveclă a spus că spectacolul este constituit din amintirile mamelor plecate la muncă peste hotare și ceea ce au trăit copiii lor. ”Pe când aveam 10 ani, mama mea, ca și Tatiana Lazăr, a plecat la muncă peste hotare. Când Tatiana Lazăr a venit la mine, ne-am propus să facem un text despre mamele noastre, care au plecat și și-au jertfit tinerețea pentru o viață mai bună a copiilor lor. E nespus de dureros, deoarece nici un spectacol, nici un monument pentru mamele noastre n-o să fie suficient la câtă durere au adunat, la câte lacrimi au vărsat ele pentru noi. Fiica mea Casandra joacă rolul copilului care o așteaptă pe mama acasă. Spectacolul este un amalgam de emoții, sarcasm, ironie și durere până la cele mai sensibile note ale sufletului”, a precizat Olesea Sveclă.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului  spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca. „ZACS” este o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine.

img24000580

img24000580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!