ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Justiției a lansat o Platformă Anticorupție

10:47 | 29.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Justiției a oficializat Platforma Anticorupție. Ședința Platformei a fost prezidată de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la care a participat și prim-ministrul Dorin Recean și reprezentanții instituțiilor anticorupție, comunică MOLDPRES.

Platforma este un organ consultativ în domeniul anticorupție și a celor conexe corupției, creat pe lângă Ministerul Justiției. Aceasta a fost constituită în scopul eficientizării procesului de coordonare a politicilor în domeniul anticorupție și a celor conexe domeniului anticorupție, implicării active a autorităților și a instituțiilor la soluționarea problemelor, dar și pentru a facilita comunicarea și cooperarea interinstituțională.

În discursul de deschidere, premierul Dorin Recean a menționat că Platforma Anticorupție oferă posibilitatea ca fiecare actor implicat în lupta cu corupția să-și exprime punctul său de vedere pe marginea unor chestiuni ce vizează prevenirea și combaterea flagelului corupției. Premierul a ținut să sublinieze necesitatea de a ajunge, împreună, la anumite concluzii, să se identifice soluții de primă oră și, ca rezultat, să se acționeze. „Lupta împotriva corupției se înscrie atât în lista angajamentelor noastre față de Uniunea Europeană, cât și în prioritățile de bază ale Guvernului”, a spus premierul Dorin Recean.

„Ne propunem ca această platformă deja oficializată, să fie utilizată pentru a examina cele mai importante probleme pe segmentul anticorupție, dar și să discutăm asupra proiectelor de acte normative elaborate de către autoritățile publice focusate prioritar sau tangențial pe domeniul anticorupție, în egală măsură să ne corelăm eforturile pentru a lua decizii în privința realizării angajamentelor, implementării recomandărilor Uniunii Europene și a mecanismelor de monitorizare ale Consiliului Europei”, a menționat ministrul Justiției.

Discuțiile s-au axat pe proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea Platformei Anticorupție, în special, pe modul de constituire a platformei, atribuțiile, drepturile și responsabilitățile membrilor. Astfel, s-a propus de a include în calitate de membru și un reprezentant din partea Curții Supreme de Justiție, reieșind din rolul de unificare a practicii judiciare.

img24000582

img24000582

img24000582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!