ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe a depus jurământul de învestire 

11:51 | 29.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a depus astăzi jurământul de învestire în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

În cadrul evenimentului, șefa statului a declarat că Mihai Popșoi vine cu o pregătire academică solidă. Viceprim-ministrul Popșoi s-a remarcat printr-o activitate intensă pe platforma diplomației parlamentare și a adus o contribuție esențială la consolidarea sprijinului și încrederii partenerilor străini. 

Președintele Maia Sandu a reiterat că scopul primordial al autorităților în domeniul politicii externe, rămâne aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

„Obiectivele noastre pe domeniul politicii externe rămân aceleași: să ancorăm definitiv Republica Moldova în lumea liberă, să întreprindem pași decisivi pe calea integrării europene și, bineînțeles, să reprezentăm interesele Republicii Moldova, interesele cetățenilor noștri, fie că vorbim despre cetățenii care sunt în țară sau despre cei din diasporă”, a subliniat președintele Maia Sandu.

Decretul de numire în funcția de viceprim-ministru, ministrul Afacerilor de Externe a fost semnat, luni, 29 ianuarie de către șefa statului, Maia Sandu. 

img24000585

img24000585

img24000585

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!