ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 350 de antreprenori autohtoni vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției „Fabricat în Moldova”

13:17 | 29.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Circa 350 de antreprenori autohtoni își vor prezenta produsele și serviciile la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, care va fi organizată în perioada 31 ianuarie - 4 februarie, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, transmite MOLDPRES.

Ediția curentă se va desfășura sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!” și va ocupa o suprafață de 2800 de metri pătrați, reunind antreprenori din toate domeniile economiei naționale și din toate regiunile țării.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a anunțat că la ediția curentă a expoziției, vizitatorii vor putea întâlni circa 45 de companii participante noi. „Fabricat în Moldova” este cel mai așteptat eveniment expozițional, care poate fi numit, pe bună dreptate, oglinda pieței moldovenești. În decursul anilor, expoziția a devenit imaginea businessului moldovenesc, locul reuniunii atât a specialiștilor, cât și a reprezentanților mediului de afaceri din țară”, a afirmat Sergiu Harea.

Expoziția va fi amplasată sectorial, în funcție de profilul de activitate în pavilionul central și pavilionul nr. 2 al Moldexpo, dar și pe spațiile exterioare. Astfel, în pavilionul central vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective din 15 raioane ale țării, printre care Hâncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Sângerei, Râșcani, Cimișlia, Strășeni, Ștefan Vodă, Cahul, Căușeni, UTA Găgăuzia. În pavilionul nr.2 vor fi expuse întreprinderi industriale, textile, produse cosmetice, farmaceutice, mobilă, precum și alte bunuri de larg consum, îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova. Totodată, pe spațiile exterioare ale Moldexpo vor fi amplasate corturi pentru comerț cu produse apicole și agricole.

Printre delegații oficiale de vizitatori străini se vor regăsi reprezentanți din România, Ucraina, Polonia, Italia, Franța, Macedonia de Nord, Turcia, China. Țara invitată la această ediție este Italia, care va avea un stand reprezentativ al companiilor italiene care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

Noutatea ediției curente o constituie organizarea unei Conferințe internaționale dedicată achizițiilor publice durabile, la care vor participa reprezentanți din România, Ucraina, Polonia, Franța, Macedonia de Nord. Totodată, parte a programului de afaceri va fi și Forumul de afaceri Republica Moldova-România.

La expoziție vor participa și instituțiile publice prestatoare de servicii, precum ANOFM, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorialului (ODA), instituții bancare, organizații non-guvernamentale, meșterii populari. Evenimentul va fi însoțit și de un amplu program de afaceri, care va include seminare, prezentări, traininguri și workshopuri.

Persoanele care vor dori să viziteze expoziția, vor putea beneficia de transport gratuit până la Moldexpo. Astfel, în perioada 31 ianuarie - 4 februarie, între orele 10:00 - 17:00, va activa ruta temporară de autobuz „Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt – Centrul Internațional Expozițional „Moldexpo”, pentru transportarea gratuită a cetățenilor și a oaspeților capitalei.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2024 este organizată de CCI, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu ODA. Ceremonia oficială de inaugurare a expoziției va avea loc la data de 31 ianuarie la ora 11:30, în incinta pavilionului nr. 2 al CIE „Moldexpo”.

img24000595

img24000595

img24000595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!