ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci echipe mobile ale ANOFM au fost dotate tehnic cu suportul Germaniei și Elveției

16:10 | 29.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Echipele mobile din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din raioanele Edineț, Soroca, Strășeni, Leova și Comrat au fost dotate cu echipament tehnic în cadrul unui proiect finanțat de guvernele Germaniei și Elveției. Ceremonia de transmitere a bunurilor achiziționate a avut loc astăzi la Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, în baza unui Memorandum de înțelegere, semnat de ANOFM și GIZ Moldova în august anul trecut, au fost achiziționate patru mașini de teren, care au fost direcționate către subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă din Edineț, Soroca, Strășeni și Leova. Totodată, structurile teritoriale din cele cinci raioane au primit cinci laptopuri, cinci imprimante multifuncționale și cinci telefoane mobile cu acces la internet.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt, a specificat că anul trecut a fost aprobat un proiect de lege care a prevăzut echipele mobile drept o atribuție suplimentară pentru specialiștii din structurile pentru ocuparea forței de muncă. „Astăzi, cu sprijinul acordat de guvernele Germaniei și Elveției am reușit să echipăm câteva dintre acestea. În 2023, ANOFM a încadrat în câmpul muncii circa 11 mii de persoane, însă cu ajutorul echipelor mobile sunt sigură că vom avea rezultate și mai bune”, a afirmat Felicia Bechtoldt.

La rândul său, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a menționat că „prin intermediul echipelor mobile vor fi identificate persoanele inactive din mediul rural pentru a fi integrate pe piața muncii”.

Conceptul de echipe mobile face parte din reforma privind îmbunătățirea serviciilor oferite de ANOFM pentru anii 2023-2026. Acestea reprezintă o modalitate eficientă de a crește acoperirea și de a oferi servicii de angajare persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din întreaga țară.

Donația destinată echipelor mobile face parte din proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de guvernele Germaniei și Elveției și implementat de GIZ Moldova.

img24000603

img24000603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!