ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taraclia sărbătorește aniversarea nașterii scriitorului basarabean Nikolay Kurtev

09:51 | 30.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Membrii locali ai Uniunii Scriitorilor din Moldova s-au reunit la Clubul de Presă BTA din Taraclia pentru a-l felicita pe Nikolay Kurtev, un bulgar basarabean cunoscut în Bulgaria și R. Moldova, care a împlinit 77 de ani. Evenimentul a avut loc în cadrul unei întâlniri de lucru a scriitorilor care au evidențiat realizările anului și au discutat despre activitățile viitoare, precum întâlniri cu scriitori din Găgăuzia și Bulgaria, comunică BTA.

„Anul trecut, membrii noștri au publicat mai multe cărți pe diferite teme și în diverse genuri. Popularizăm literatura bulgară și ne dorim ca localnicii să-și cunoască mai bine limba maternă pentru a transmite tradițiile și obiceiurile noastre copiilor și nepoților lor. Aceasta este direcția în care lucrăm”, a spus Kurtev.

Colegii săi au remarcat contribuția acestuia la literatura basarabeană și la dezvoltarea comunității bulgare din Moldova.

Reprezentanții administrațiilor regională și locale au venit să-l felicite pe Kurtev.

Nikolay Kurtev s-a născut la 25 ianuarie 1947 în satul Valea Perjei. A făcut studii în limba rusă la Tiraspol și a obținut titlul de doctor habilitat la Institutul pentru Limba Bulgară din cadrul Academiei de Științe din Bulgaria, potrivit meridian27.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii   

img24000618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!