ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile bilaterale moldo-canadiene au fost discutate la Chișinău

12:07 | 30.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Canada susține Republica Moldova și implementează un program de două milioane de dolari pentru sprijinul Poliției naționale. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe al Canadei, Mélanie Joly, la Chișinău, în cadrul unui briefing comun cu ministrul Afacerilor Externe și integrării Europene al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, comunică MOLDPRES.

Cei doi oficiali au menționat că Canada a fost și va rămâne un partener de încredere al țării noastre, inclusiv al procesului de integrare europeană.

„Vreau să mulțumesc Guvernului canadian pentru suportul acordat, pentru mecanismul robust de sancțiuni, pentru a nu lăsa loc de impunitate pentru cei care au păgubit cetățenii Moldovei. Ne dorim să putem să exportăm mai multe produse în Canada, să se poată bucura prietenii noștri canadieni de bunele produse pe care le avem”, a relevat șeful diplomației de la Chișinău.

Ministrul de Externe al Canadei a dat asigurări că țara noastră poate miza pe suportul Canadei în toate domeniile, inclusiv în cel al apărării. Ea a felicitat Chișinăul pentru decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile cu Republica Moldova.

„Canada susține Republica Moldova. Țara dumneavoastră a parcurs schimbări importante și suntem gata să sprijinim parcursul dumneavoastră democratic și european. Aș dori să vă felicit pentru decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile. Și vreau să vă spun că am sancționat șase posturi TV și un șir de indivizi, care ajută la promovarea dezinformării rusești. Trebuie să lucrăm, inclusiv în domeniul cooperării militare. Putem să ajungem la un acord privind asigurările sociale. Sunt sigură că în săptămânile care urmează vom putea anunța un asemenea acord”, a spus Joly.

Ministrul de Externe al Canadei, Mélanie Joly, efectuează în perioada 29 - 30 ianuarie o vizită de lucru în țara noastră.

img24000622

img24000622

img24000622

img24000622

img24000622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!