ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va prelua experiența României în domeniul politicilor pentru antreprenori

07:37 | 31.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Guvernul României și toate ministerele sunt deschise pentru a avea un parteneriat și un schimb de experiență cu Guvernul Republicii Moldova în realizarea obiectivelor de preaderare la Uniunea Europeană, în special în ceea ce privește partea de politici pentru antreprenori. Declarația a fost făcută de Roxana Mînzatu, secretară de stat, coordonatoare a Departamentului pentru evaluare integrată și monitorizarea programelor finanțate din fonduri publice și europene aflat în subordinea prim-ministrului României, transmite MOLDPRES.

Oficialul de la București a susținut o conferință de presă alături de secretarii de stat ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED) din Republica Moldova, Veronica Arpintin și Viorel Garaz, care au efectuat o vizită în România.

„Guvernul României și toate ministerele sunt deschise pentru a avea un parteneriat și un schimb de experiență pe etape, pe domenii, pe fiecare program cu Guvernul Republicii Moldova, așa încât să ajutăm ca ceea ce înseamnă negocierile din perioada de preaderare să beneficieze de lecțiile pe care noi le-am învățat ca urmare a propriei noastre aderări la UE, în special în ceea ce privește partea de politici pentru antreprenori și gestionarea banilor nerambursabili de la Uniunea Europeană”, a afirmat oficialul de la București.

Secretarul de stat al MDED, Veronica Arpintin, a declarat că România a fost și este un susținător activ al integrării europene a Republicii Moldova. „Am discutat despre pașii importanți pe care trebuie să-i întreprindem și despre lecțiile pe care trebuie să le învățăm pentru a contribui la procesul de dezvoltare economică și la eficientizarea procesului de preaderare. Avem nevoie de sprijinul colegilor din România și ne bucurăm să constatăm că el există. Romania a demonstrat un angajament ferm față de susținerea parcursului european al Republicii Moldova și a contribuit la consolidarea cooperării dintre cele două țări în vederea atingerii obiectivelor comune în cadrul UE”, a declarat Veronica Arpintin.

Secretarii de stat ai MDED, Veronica Arpintin și Viorel Garaz, au efectuat o vizită de lucru la București pentru a discuta pașii importanți în parcursul european al Republicii Moldova, dar și pentru consultări privind modalitățile eficiente de dezvoltare economică.

img24000641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!