ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dan Perciun: CSE a anulat decizia privind achitarea de către părinți a taxelor pentru grupele cu program prelungit

12:19 | 31.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a anulat astăzi decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău prin care s-a stabilit ca părinții să achite taxele pentru grupele cu program prelungit. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, transmite MOLDPRES.

Potrivit ministrului, responsabilitatea pentru asigurarea grupelor cu program prelungit revine autorităților publice locale.

Tot astăzi, CSE a anulat decizia prin care a fost anulat ordinul ministrului Educației cu privire la încetarea raporturilor de serviciu ale șefului Direcției Educație municipale Chișinău.  

„Temei pentru anulările acestor decizii servește depășirea atribuțiilor CSE Chișinău, ori această Comisie de principiu nu are asemenea atribuții, nu poate declara stare excepțională în sistemul educațional, nu poate anula ordine de ministru, respectiv, din punctul nostru de vedere ceea ce s-a întâmplat este o depășire evidentă a atribuțiilor de serviciu a oamenilor care au luat această decizie. Ne vom adresa organelor competente pentru a evalua și a sancționa pe cei care se fac vinovați de depășirea atribuțiilor de serviciu”, a afirmat Dan Perciun.

Ministrul a menționat că în continuare ar trebui să se întrunească Consiliul Municipal Chișinău, „care să aprobe bugetul pentru anul 2024 și toate actele necesare pentru ca să poată fi finanțate grupele cu program prelungit”, în special în condițiile în care, potrivit ministrului, „în bugetul provizoriu al municipiului Chișinău au fost bugetați bani pentru acoperirea cheltuielilor necesare în acest sens”. 

CSE Chișinău a aprobat săptămâna trecută o decizie privind reluarea activității grupelor cu program prelungit pentru elevii din capitală, cu achitarea de către părinți a taxelor în acest sens.

img24000652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!