ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”O zi din viața lui Helen”

12:57 | 31.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc vineri, 2 februarie, la ora 18.30, spectacolul ”O zi din viața lui Helen” de Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este o adaptare după piesa „Las’ că vez tu!” a autorului austriac Helmut Peschina. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește a 70-a aniversare. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki, care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia. Totuși, de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment - singurătatea? Distribuția: Helen - Tatiana Manoil.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul ”Ciuleandra” de Liviu Liviu Rebreanu, musical live în regia lui Sandu Grecu. Regizorul afirmă că „Ciuleandra” este un spectacol multidimensional: scene din memorie, scene din vis, scene proiectate se intersectează cu fabula propriu-zisă.

Tot vineri, la ora 19.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va prezenta spectacolul ”Alarma Varșoviană” de Vadim Korostîlev, în regia lui Iurie Harmelinn.

img24000659

img24000659

img24000659

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!