ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu directorul general al Corporației Internaționale de Finanțare pentru Dezvoltare din SUA 

15:04 | 31.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Scott Nathan, directorul general al Corporației Internaționale de Finanțare pentru Dezvoltare (DFC) din SUA, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Instituția financiară are drept scop să promoveze investițiile private în vederea susținerii dezvoltării economice a țărilor în curs de dezvoltare și să ofere finanțare pentru soluționarea provocărilor globale.

În cadrul discuțiilor, șefa statului a încurajat investițiile în companiile private din Moldova pentru a stimula creșterea economică și crearea locurilor de muncă sigure și bine plătite, ceea ce va  contribui la o viață mai bună pentru cetățenii noștri. Președintele a reiterat angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău pentru îmbunătățirea climatului investițional, reformarea justiției, adoptarea tehnologiilor digitale în mediul de afaceri și simplificarea reglementărilor în economie.  

În timpul întâlnirii, a fost discutat potențialul investițional în domenii cheie: infrastructură, energie, cu accent pe sursele regenerabile, agricultură și sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.

img24000671

img24000671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!