ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a numit un nou membru în comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor

13:07 | 01.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Nadejda Hriptievschi a fost desemnată astăzi în calitate de membru al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor (vetting). Un proiect de hotărâre în acest sens fost adoptat de Parlament, comunică MOLDPRES

Candidatura Nadejdei Hriptievschi a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Aceasta este fondatoare a Centrului de Resurse juridice din Moldova. Anterior, în perioada 2013 – 2018, Nadejda Hriptievschi a fost membră a Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței. Nadejda Hriptievschi este membră a Uniunii Avocaților din Republica Moldova din anul 2011, domeniile ei de expertiză fiind sistemul judiciar, asistența juridică garantată de stat și nediscriminarea.

Comisia de evaluare externă a procurorilor este constituită din șase membri, numiți cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși. Trei candidaturi sunt propuse de partenerii de dezvoltare, iar restul – de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției.

img24000699

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!