ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu o delegație a Parlamentului lituanian

14:30 | 01.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Șefa statului, Maia Sandu s-a întâlnit cu un grup de deputați din Lituania, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru susținerea politică acordată în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și, îndeosebi, pentru sprijinul Lituaniei în adoptarea deciziei de inițiere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. 

Președintele Maia Sandu a salutat disponibilitatea partenerilor lituanieni de a împărtăși din experiența țării lor de aderare la blocul comunitar. Șefa statului a subliniat că aderarea la UE a țării noastre rămâne o prioritate în agenda guvernării de la Chișinău, care va continua reformele în acest sens. 

Totodată, Maia Sandu a remarcat importanța relațiilor bilaterale cu Lituania, în special cooperarea economică și cea în domeniul securității și apărării în contextul multiplelor provocări regionale. 

img24000707

img24000707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!