ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

14:35 | 01.02.2024 Categorie: Comunicate

Modernizarea sistemelor informaționale – prioritate a Serviciului Fiscal de Stat

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Directorii adjuncți ai Serviciului Fiscal de Stat, dl Petru Griciuc și dna Victoria Belous au avut o întrevedere cu expertul din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA, dl Bill Vajda, care se află într-o misiune de lucru în cadrul autorității.

Misiunea dl Bill Vajda are drept scop familiarizarea cu starea lucrurilor pe segmentul tehnologiilor informaționale pentru racordarea la bunele practici internaționale în scopul dezvoltării soluțiilor tehnologice viabile și actuale.

Dl Petru Griciuc a apreciat cooperarea constantă cu Departamentul Trezoreriei SUA pe diverse domenii de interes pentru Serviciul Fiscal de Stat, inclusiv pe partea ce ține de tehnologii informaționale: „Obiectivul nostru este să oferim servicii de calitate contribuabililor, iar în acest sens urmează a fi modernizate și sistemele informaționale conform celor mai noi standarde la nivel internațional. Sper să avem rezultate frumoase urmare a acestui exercițiu comun”.

La rândul ei, directoarea adjunctă, dna Victoria Belous a menționat că, Serviciul Fiscal de Stat acordă o atenție deosebită acestui domeniu și depune eforturi consolidate întru asigurarea prestării serviciilor online la cel mai înalt nivel.

Dl Bill Vajda a exprimat toată deschiderea în vederea oferirii suportului necesar pe domeniul de tehnologii informaționale prin identificarea problemelor existente și oferirea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea și modernizarea sistemelor informaționale, obiectivul final constând în simplificarea interacțiunii dintre autoritatea fiscală și contribuabil.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!