ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Moldova a fost instituit un Fond național al culturii

15:31 | 01.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova a fost instituit Fondul național al culturii, care reprezintă un nou mecanism de susținere financiară a programelor și proiectelor culturale și editoriale. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi de deputați, comunică MOLDPRES.

Astfel, prin intermediul Fondului național al culturii vor fi finanțate programe de susținere a proiectelor organizațiilor necomerciale în domeniul culturii, a activității editoriale și de traduceri literare, a revistelor culturale, a domeniilor arte, educație prin artă, studii și analize, programe locale de dezvoltare culturală, programe de mobilitate artistică și culturală.

Fondul va fi gestionat de Centrul Național de Educație prin Artă, instituție subordonată Ministerului Culturii. Proiectele care vor beneficia de finanțare vor fi selectate în baza concursurilor. Instituția de implementare va publica anual, pe pagina sa web oficială, lista proiectelor culturale și editoriale eligibile pentru finanțare și raportul privind utilizarea mijloacelor financiare constitutive ale Fondului.

img24000716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!