ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat fabrica de producere a hainelor pentru copii, din orașul Căușeni

15:43 | 01.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Aflat într-o vizită de lucru în raionul Căușeni, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat afacerea „PICCI” – producător autohton de îmbrăcăminte pentru copii. Tânărul antreprenor Valeriu Brânza, revenit din Spania, a fondat compania în anul 2009, iar utilajul necesar a fost procurat datorită grantului obținut în cadrul unui program național de abilitare economică a tinerilor, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

În prezent, în atelierul de producție activează 12 angajați, iar piesele vestimentare produse sunt comercializate atât în cadrul unui magazin specializat, la Căușeni, în mai multe centre raionale ale țării, cât și pe platformele online.

„Apreciem că ați ales să investiți și să deschideți o afacere acasă, în localitatea de baștină. Sunteți un exemplu de tânăr antreprenor care contribuie la dezvoltarea economică a țării și oferă cetățenilor noștri un produs de calitate”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Șeful Executivului a discutat cu omul de afaceri despre dificultățile pe care le întâmpină în procesul de activitate, dar și despre planurile sale de viitor. Statul oferă mai multe oportunități pentru cei care doresc să-și dezvolte afacerea cum ar fi programul 373. Antreprenorul spune că în curând va depune dosarul de participare la Program, pentru a-și crește productivitatea și a procura propriul spațiu pentru fabrică, în loc de cel închiriat în prezent.

img24000717

img24000717

img24000717

img24000717

img24000717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!