ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean la Căușeni: „Îndemn pe fiecare să descopere și să aprecieze bogăția pe care ne-o oferă acest pământ”

09:05 | 02.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean și-a încheiat, ieri, vizita de lucru în raionul Căușeni cu o excursie la crama „Leuntea-Vin” din satul Grădinița. Șeful Executivului a apreciat dedicația oenologului cu o experiență de peste 45 de ani, Dmitrii Cîssa, care contribuie la dezvoltarea turismului vitivinicol în zonă și promovează tradițiile țării noastre, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Premierul Dorin Recean a remarcat că proprietarii fabricii de vin „Leuntea-Vin” susțin economia locală și dezvoltarea agriculturii. 

„Vinăriile din țară sunt cărțile noastre de vizită și îndemn pe fiecare să descopere și să aprecieze bogăția pe care ne-o oferă acest pământ”, a transmis șeful Cabinetului de miniștri. 

„Leuntea-Vin” este una dintre cele mai vechi fabrici vinicole de pe teritoriul țării noastre, cu o istorie din anul 1817. La fabrica de vin a familiei lui Dmitrii Cîssa sunt prelucrate anual aproximativ 60-70 de tone de struguri recoltați de pe propria podgorie, cu o suprafață de 20 de hectare. În total, compania produce aproximativ 50 de mii de sticle de vin pe an. Standul „Leuntea-Vin” poate fi găsit, până pe 4 februarie, la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”.

img24000733

img24000733

img24000733

img24000733

img24000733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!