ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au demarat procesul de primire a cererilor pentru subvenții complementare în agricultură

11:30 | 02.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a anunțat astăzi începerea procesului de primire a cererilor de solicitare a subvențiilor complementare, transmite MOLDPRES.

Potrivit AIPA, solicitanții pasibili subvenționării sunt fermierii, grupurile de producători agricoli, asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, organizațiile profesionale din domeniul agricol, organizația din domeniul cercetării și inovării și instituția de învățământ cu profil agroindustrial.

„În cadrul prezentei forme de subvenționare sunt eligibile costurile suportate, începând cu data de 1 octombrie a anului precedent celui de depunere a cererii de subvenționare, precum și în anul depunerii cererii de subvenționare. Plafonul anual nu depășește valoarea de 1,5 milioane de lei (75 mii de euro) per beneficiar, cu excepția asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, pentru care plafonul nu depășește trei milioane de lei”, explică AIPA.

Dosarul de solicitare urmează să fie depus de către solicitant la oficiile teritoriale ale AIPA din jurisdicția în care solicitantul va efectua investiția.

Cererile de subvenționare se depun în perioada 1 februarie – 30 septembrie.

img24000739

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!