ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La doi ani de război în Ucraina, Parlamentul găzduiește o expoziție de desene ale copiilor dedicate păcii

12:54 | 03.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii februarie, când se împlinesc doi ani de la războiul declanșat de Rusia în Ucraina, Parlamentul găzduiește expoziția tematică de desene ale copiilor „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”, comunică MOLDPRES.

Expoziția conține aproape 200 de desene, realizate de 200 de copii din Republica Moldova și Ucraina, cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani, din școli de arte și centre pentru refugiați din țară. Prin creațiile lor, copiii au redat pacea așa cum o înțeleg ei. Desenele au fost realizate în cadrul Proiectului internațional „Formula păcii în arta copiilor din Ucraina şi din lume”, inițiat de Fundația de binefacere „Galeria copiilor Lviv” din Ucraina, cu sprijinul Clubului Internațional al Femeilor din Moldova și al Ambasadei Ucrainei în R. Moldova.

La evenimentul de inaugurare a expoziției au fost prezenți președintele Parlamentului, Igor Grosu, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, și soția sa, Olesea Shevchenko. Au mai participat deputați, funcționari, elevi și profesori ai școlilor de arte și centrelor de refugiați, precum și reprezentantele Clubului Internațional al Femeilor din Moldova.

În mesajul adresat, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că: „Cine dacă nu copiii sunt cei care ne pot transmite foarte sincer, profund, mesaje pe care noi maturii uneori nu le observăm. Sunt sigur că, într-o zi foarte apropiată, noi cu toții vom ajunge să revenim la ceea ce ne dorim foarte mult, la pace, la liniște, la prosperitate, astfel ca acești copii să poată trăi și să devină ceea ce își doresc”.

A apreciat creațiile copiilor și ambasadorul Ucrainei, Marko Shevchenko: „Aceste desene sunt făcute în diferite tehnici, cu diferite culori, dar au foarte multe lucruri comune. Ucraina a elaborat un plan politic despre cum putem ajunge la pace, care este prezentat de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, și se numește Formula păcii. Sper că această expoziție să aibă o contribuție importantă în lumea în care o construim”.

img24000760

img24000760

img24000760

img24000760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!