ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cristina Gherasimov, viceprim-ministru pentru integrare europeană, a depus jurământul de învestire în funcție

11:15 | 05.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a depus jurământul de învestire în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul evenimentului, șefa statului a subliniat că, odată cu decizia pozitivă din partea statelor membre ale Uniunii Europene privind inițierea negocierilor de aderare, intrăm într-o fază decisivă a procesului de integrare europeană. Astfel, este nevoie, în mod eficient, să fie ajustate legile, regulile și standardele Republicii Moldova la cele ale UE. „Avem un plan ambițios, e foarte mult de lucru aici, acasă, și e nevoie ca tot Guvernul, toate autoritățile administrației publice centrale, dar și locale și alte părți interesate din societate să se unească în jurul unui efort major, care să grăbească procesul de integrare europeană”, a declarat președintele. 

Decretul de numire în funcția de viceprim-ministru a Cristinei Gherasimov a fost semnat, luni, 5 februarie, de către președintele Maia Sandu.

 

img24000777

img24000777

img24000777

img24000777

img24000777

img24000777

img24000777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!