ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va încheia un nou tratat cu Kazahstanul

11:37 | 05.02.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova va încheia un nou tratat de colaborare cu Republica Kazahstan. Avizul consultativ pentru inițierea negocierilor a fost aprobat de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

În tratat vor fi stipulate direcțiile prioritare de colaborare bilaterală dintre Moldova și Republica Kazahstan, inclusiv în domeniul comercial-economic și cel investițional. Totodată, tratatul prevede desfășurarea consultărilor, inclusiv la nivel înalt, pe subiecte actuale de pe agenda bilaterală și cea internațională. Printre acestea figurează domeniul securității regionale și internaționale, precum și cooperarea în cadrul OSCE sau în Consiliul Europei.

Tratatul se va încheia pe o perioadă de zece ani, iar valabilitatea acestuia va putea fi extinsă automat.x

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!