ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tot mai mulţi producători din ţară susțin crearea Asociației Legumicultorilor din R. Moldova

11:50 | 05.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat astăzi că tot mai mulţi producători din ţară susțin crearea Asociației Legumicultorilor din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Începem săptămâna cu noutăți bune, asta pentru că, potrivit Federaţiei Agricultorilor din Moldova ( FARM), peste două sute de legumicultori din țară susțin crearea Asociației Legumicultorilor din Republica Moldova. Comunitatea agricolă a făcut deja pași importanți pentru ca această inițiativă să devină realitate”, indică MAIA.

Sursa citată precizează că au avut loc peste 10 adunări regionale cu participarea legumicultorilor din peste 20 de raioane ale țării. „FARM a împărtășit cu noi câteva gânduri ce le aparțin agricultorilor, fiind reflectată nevoia și dorința de a construi un viitor mai bun pentru agricultură”, susţine ministerul.

Inițiativa Federaţiei Agricultorilor din Moldova de creare a primei asociații de profil în sectorul legumicol - Asociația Națională a Legumicultorilor din Republica Moldova (ANLRM) a fost lansată la începutul lunii decembrie 2023, fiind susţinută de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Reprezentarea intereselor producătorilor de legume în fața autorităților locale, centrale și naționale, îmbunătățirea cadrului legislativ și dezvoltarea unui mediu prielnic pentru transformarea businessului cu legume, atragerea de programe și surse de finanțare internaționale, prețuri mai bune pentru inputurile agricole, acces la tehnologii avansate, schimb de bune practici, acces la piețe externe și creșterea puterii de negociere, identificarea nevoilor, precum și a soluțiilor potrivite - toate acestea pot fi posibile doar prin crearea unei forțe unificate, consideră FARM.

img24000781

img24000781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!