ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu o delegație de experți americani despre consolidarea sprijinului pentru regiunea noastră

12:20 | 05.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Șefa statului, Maia Sandu a avut o întrevedere cu un grup de experți, lideri de opinie și conducători de organizații non-guvernamentale din SUA axată pe consolidarea sprijinului pentru regiune, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Discuția a vizat fortificarea proceselor democratice din Republica Moldova, probleme de securitate regională și sprijinul oferit de Statele Unite țărilor din regiune, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

Președintele Maia Sandu a apreciat susținerea generoasă oferită Republicii Moldova de către Guvernul SUA, direct sau prin intermediul organizațiilor internaționale, precum este Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), pentru gestionarea crizei umanitare, provocată de invazia rusă din țara vecină. 

Șefa statului a accentuat, de asemenea, importanța continuării susținerii Ucrainei în eforturile țării vecine de a respinge agresiunea militară rusă, subliniind că acest sprijin este vital pentru securitatea Moldovei și a cetățenilor noștri, dar și pentru stabilitatea pe întregul continent.

img24000783

img24000783

img24000783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!