ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În doar patru zile, peste 3800 de persoane s-au înscris la programul național privind studierea limbii române

12:28 | 05.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. În doar patru zile, peste 3800 de persoane s-au înscris la programul național privind studierea limbii române. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a dat startul înscrierilor la 1 februarie curent, iar doritorii să studieze limba română sunt invitați să se înscrie la cursuri până pe data de 29 februarie, transmite MOLDPRES.

Cursurile vor fi organizate în perioada martie-decembrie 2024, atât cu prezență fizică, cât și online. Participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Persoanele care doresc să învețe limba română se pot înscrie la curs prin completarea unui formular online: http://bit.ly/programlimbaromana. Cei care nu se pot înregistra online, se pot adresa la numărul de telefon 068686004, în zilele de lucru, între orele 09:00 și 17:00, pentru a fi ajutați să completeze cererea.

În anul 2024, MEC preconizează ca în cadrul Programului să fie instruiți circa 4000 de angajați din sistemul educațional, cel medical, administrația publică, justiție, economie, precum și alte categorii de adulți. În acest sens, au fost alocate peste opt milioane de lei. Durata unui curs va fi în medie de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică, comparativ cu cursul din 2023 care avea 60 de ore.

img24000784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!