ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pianistul Alexander Paley revine la Chișinău

13:25 | 05.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Maestrul Alexander Paley (SUA), Artist al Poporului, revine la Chișinău, de data aceasta împreună cu Peiwen Chen (SUA), pentru a susține un concert de duete renumite în cadrul recitalului de pian care va avea loc marți, 6 februarie, la ora 18:00 la Palatul Republicii, informează MOLDPRES.

Potrivit Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, în prima parte a concertului Alexander Paley va interpreta creații solo, iar în partea a doua în duet cu Peiwen Chen. Creațiile vor fi interpretate la pianul Blüthner. În program: C. Franck - Preludiu, coral și fuga, FWV 21, F. Schubert - Sonata pentru pian în La Major, D 664, F. Liszt - Variațiuni pe o temă de I. S. Bach, B. Smetana - poemul simfonic "Vltava", G. Dinicu - Hora staccatto și M. Stârcea - Scherzo-fantezie.

Miercuri, 7 februarie, la ora 18.00, Sala cu Orgă va găzdui un concert de muzică germană, susținut de Orchestra Națională de Cameră, dirijor – Dieter Holzapfel (Germania) și violonista Maria Montserrat Florea (Spania). În program: F. Schubert. Rosamunde Overture, D 644, Simfonia nr. 8 ”Neterminată”, D 759 și M. Bruch. Concertul de vioară nr. 1 în sol minor.

Vineri, 9 februarie, la ora 18.00, la Palatul Republicii va avea loc un concert simfonic susținut de pianiștii din România Inya Cutova și Sebastian Cazan și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, dirijor – Rodica Trandafir (România). În program: L. van Beethoven – Uvertura „Coriolan”, L. van Beethoven – Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 în do minor, op. 37, solistă – Inya Cutova, România, S. Rahmaninov – Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 în re minor, op. 30, solist – Sebastian Cazan, România.

img24000786

img24000786

img24000786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!